PAVEL VACULÍK

HITY PRO BARTOŠOVOU A DALŠÍ HVĚZDY

Koupit album
Katalogové číslo: VT 3347-2

K letošním nedožitým pětasedmdesátinám skladatele, producenta a klavíristy Pavla Vaculíka Supraphon v edici Nejvýznamnější skladatelé české populární hudby vydává již třetí digitální komplet písní z jeho tvorby, který mapuje nahrávky z let 1979 až 2001.


Pavel Vaculík byl objevitelem dvojice Iveta Bartošová a Petr Sepeši, pro které napsal mimo jiné velké hity Knoflíky lásky a Červenám. V 80. letech minulého století zpívali jeho písně i další hvězdy české populární hudby Hanka Zagorová, Karel Gott, Marcela Holanová, Jana Kratochvílová, Helena Vondráčková a další.

V 90. letech Pavel Vaculík působil jako šéfproducent redakce populární hudby ve vydavatelství Supraphon a také hodně koncertoval, kdy na klavír hrál i na albu Only You s Golden Strings Vladimíra Popelky. V roce 1998-99 spolupracoval na odlišném, nicméně velmi úspěšném projektu Báry Basikové Gregoriana a Nová Gregoriana stylizovaném do gregoriánského chorálu.


Na úspěšnou řadu digitálních alb věnovaných nejvýznamnějším textařům české populární hudby Supraphonline.cz navázal řadou Nejvýznamnější skladatelé české populární hudby.


Zaposlouchejte se do hitů Pavla Vaculíka a připomeňte si hvězdy české pop music 80. let včele s Ivetou Bartošovou, od jejíž tragické smrti v těchto dnech uplynulo deset let.

Připojené video