FRANZ KAFKA

100 LET OD ÚMRTÍ

Franz Kafka, slavný český spisovatel německého původu, se narodil 3. července 1883 v Praze. Jeho díla jsou známá svou surrealistickou atmosférou, existenciálními otázkami a temným humoru. Kafka byl mistrem vytváření klaustrofobních prostředí, ve kterých se postavy potýkají s byrokracií, absurditou a vlastními démony. Jeho nejslavnější díla zahrnují romány jako “Proměna”, “Proces” a “Zámek”. Tyto knihy zkoumají lidskou identitu, izolaci a neschopnost komunikovat s okolním světem. Kafka byl také známý svými dopisy, které napsal Mileně Jesenské. Tyto dopisy jsou plné emocí, introspekce a filozofických úvah.


Supraphon před časem znovu vydal audioknihu “Dopisy Mileně”, ve které jsou obsaženy dopisy, které Kafka psal Mileně Jesenské. Tato sbírka dopisů nám poskytuje pohled do jeho nitra a ukazuje jeho citlivou a vášnivou stránku.


Kafka zemřel před 100 lety 3. června 1924 v sanatoriu v Kierlingu u Vídně. Jeho dílo pokračuje v ovlivňování literatury a filozofie dodnes. Kulaté výročí je příležitostí k připomenutí jeho geniality a nezapomenutelného přínosu světu literatury.


Audioknihu najdete v katalogu na Supraphonline: https://www.supraphonline.cz/album/5026-kafka-dopisy-milene/cd