ŠKWOR

PODZIMNÍ KONCERTY A NOVÝ KLIP

Koupit album
Katalogové číslo: SU 6907-2

Po vyprodaném loňském „dvojáku“ v pražském O2 universu, kde kapela Škwor oslavila 25 let na scéně a pokřtila nové album Sobě věrnej, vyjela letos na jaře stále populárnější čtveřice na své dosud největší turné. Platinovou deskou Supraphonu ověnčenou albovou novinku i svou ostrou rockovou show dala ochutnat svým příznivcům v sedmi českých a moravských městech na většinou vyprodaných koncertech. Na podzim se fanoušci mohou těšit na pokračování 15. listopadu ve Sportovní hale Most13. prosince v třinecké WERK Areně. Celé turné pak vyvrcholí 20., 21. a 22. prosince, kdy se kapela opět vrátí do haly O2 universum. Jedinečnou atmosféru uplynulých koncertů přibližuje (a na podzimní tour láká) právě zveřejněný live klip ke skladbě Pravda bolí.


„Klip je v podstatě takovým ohlédnutím za první částí turné a zároveň pozvánkou na jeho velký závěr 20., 21. a 22. prosince v Praze. Předtím ještě odehrajeme nově oznámené koncerty 15. listopadu v Mostu a 13. prosince v Třinci. Fanoušci se mají tedy na co těšit. Bude to nejen finále šňůry, ale taky celého roku 2024, takže si to společně chceme náležitě užít a udělat pořádnej předvánoční mejdan!“ říká baskytarista Tomáš Kmec.  

 

K samotnému turné pak frontman Škwor Petr Hrdlička dodává: „Je to největší šňůra, jakou naše kapela kdy jela. Přípravy byly náročný a dlouhý, ale opravdu to stálo za to. Fanoušci nás velmi mile překvapili tím, v jakém počtu dorazili, a my si toho fakt hodně vážíme!“

 

Intenzivní koncertní aktivity a výše zmíněný nový klip Pravda bolí ale nejsou jedinými aktualitami z dění v táboře Škwor. Svou početnou skupinu příznivců kapela v závěru května potěšila také parádním fyzickým artefaktem, když při příležitosti 20. výročí prvního vydání přichystala LP reedici svého přelomového alba Vyvolenej! Druhá řadovka Škwor, z níž vzešel mimo jiné absolutní hit Sraž nás na kolena, je nyní k dispozici jako speciální výroční limitovaná číslovaná edice na 180g vinylu, s rekonstruovaným obalem a pečlivým masteringem ze studia SONO. Pro co nejlepší zvukový efekt LP reedice pak navíc došlo k drobné úpravě v rámci tracklistingu desky.

 

Kompletní informace k nadcházejícím koncertům najdete na www.skwor.cz/koncerty. Pro více aktualit z tábora Škwor sledujte kapelní Facebook a Instagram.


Připojené video