HELENA VONDRÁČKOVÁ

CENA THÁLIE ZA CELOŽIVOTNÍ MISTROVSTVÍ

Supraphon blahopřeje Heleně Vondráčkové k ocenění Thálie za celoživotní mistrovství v oboru muzikál! V roce, kdy si připomínáme šedesáté výročí jejího působení na hudební scéně, je to krásné uznání zásluh na popularizaci muzikálu, kterému významně přispívá po celou svou pěveckou dráhu.


Helena Vondráčková je s hudebním divadlem velmi úzce spjata celou svou kariérou. Po vítězství v soutěži Hledáme nové zpěváky na jaře 1964 získala angažmá v Divadle Rokoko. Brzy se zařadila mezi hvězdy této scény. V 90. letech, krom jiného zazářila mimořádně úspěšnou deskou The Broadway Album, vydanou Supraphonem v české a anglické verzi a doplněnou několika koncertními představeními S Helenou na Broadway. Ve stejné době se vrátila i na divadelní jeviště, když v první české inscenaci slavných Bídníků v Divadle na Vinohradech ztvárnila roli Fantine. Kromě ní hrála například paní Hudsonovou v původním českém muzikálu 451° Fahrenheita, Grizabellu v Kočkách, hlavní ženskou roli Donny v muzikálu Mamma Mia!, Chůvu v Presgurvicově Romeovi a Julii, Matku v muzikálu Mona Lisa nebo zatím naposledy Královnu Annu Rakouskou v Muži se železnou maskou. V Bratislavě zazářila jako dohazovačka Dolly Leviová.


Supraphon vydá 25. 10. dvoj-vinyl „Helena Vondráčková – Best of The Best“: https://www.supraphonline.cz/.../837777-best-of-the-best/lp