4 TENOŘI

NOVÉ ALBUM A KONCERT V O2 ARÉNĚ

4 Tenoři – Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo – jsou jedinečným fenoménem české hudební scény. Od svého vzniku v roce 2017, kdy formaci založil producent Janis Sidovský, se stali 4 Tenoři jedněmi z nejvyhledávanějších koncertních interpretů. Během svého sedmiletého působení na hudební scéně stačili vyprodat pražské Fórum Karlín, stovky dalších sálů v Česku a na Slovensku a debutovat v newyorské Carnegie Hall. Spolupracovali s Lucií Bílou, Helenou Vondráčkovou, Monikou Absolonovou, Jiřím Suchým a Filharmonií Bohuslava Martinů. Byli součástí hudebních událostí jako Pocta Karlu Gottovi, Meky naveky, Prague Proms Gala nebo Václav Neckář 80. Vydali dvě alba, oceněná zlatou a platinovou deskou, a třetí album Příběh vychází již tento pátek 18. října 2024. Zároveň oznámili svůj první galakoncert v pražské O2 aréně, který se uskuteční příští rok 6. prosince 2025 pod názvem Vánoční přání.


PRÁVĚ TEĎ: NOVÉ ALBUM


V pátek 18. října 2024 vychází 4 Tenorům novinkové album Příběh, které je kolekcí jedenácti slavných písní z filmů a muzikálů a obsahuje i několik mimořádných specialit. Jednou z nich je nová skladba Tak jednou, původně originální melodie a hlavní hudební téma ze seriálu Zlatá labuť, kterou pro 4 Tenory napsali autoři seriálové předlohy David Solař, Martin Blažek a Michal Navrátil. Posluchači se mohou rovněž těšit na Oscarem a Grammy oceněný duet Nový svět náš z muzikálu Aladin s Monikou Absolonovou, ale také na duet s legendou české populární hudby a zakladatelem divadla Semafor Jiřím Suchým, který společně se 4 Tenory nahrál po šedesáti letech od prvního uvedení evergreen Krajina posedlá tmou. Mezi písněmi rovněž zaujmou osobitá coververze slavné písně Help Me Make It Through the Night s českým textem Miroslava Černého od americké country legendy Krise Kristoffersona, či melodie ze skladby Vltava Bedřicha Smetany s původním textem Jiřího Štaidla. Album vychází u Supraphonu na CD a v digitálních formátech. Na vinylové desce se objeví ještě před Vánocemi. Novinku Příběh zároveň doprovází stejnojmenné koncertní turné, které je již z většiny vyprodané. 

 

PŘED VÁNOCEMI 2025: GALAKONCERT V O2 ARÉNĚ


4 Tenoři nyní oznámili, že za rok, 6. prosince 2025, uskuteční v pražské O2 aréně svůj exkluzivní galakoncert Vánoční přání za doprovodu Filharmonie Bohuslava Martinů. Předprodej právě začal v sítích Ticketportal a Ticketmaster. 4 Tenoři zazpívají ve dvouhodinovém programu vánoční písně, koledy a legendární hity jako Už z hor zní zvon, Mně sílu dáš nebo Jdi za štěstím. Nebudou chybět skladby z muzikálů Dracula nebo Aladin, hvězdní hosté ani dětský sbor. „V O2 aréně jsme zpívali už několikrát, tentokrát ale půjde o náš největší vánoční koncert, z čehož máme radost a respekt zároveň,“ uvedl držitel dvou cen Thálie Jan Kříž. „Je pro mě osvěžující vedle divadelních rolí a vlastních koncertů zažívat se 4 Tenory po mých sedmatřiceti letech v populární hudbě takové úspěchy. Věřím, že v O2 aréně vytvoříme neopakovatelnou atmosféru,“ doplnil popový a muzikálový zpěvák Pavel Vítek. „Vystupovat se 4 Tenory pro mě znamená příležitost zazpívat si repertoár, ke kterému se v opeře obvykle nedostanu. V O2 aréně se těším například na skladby Ave Maria nebo Dny zázraků a přání,“ prozradil operní tenor Michal Bragagnolo a Marian Vojtko, držitel ceny Thálie, uzavřel: „O2 aréna zazáří pohádkovými Vánocemi už od první písničky, kterou bude legendární Cestu znám jen já.

 

Formaci 4 TENOŘI tvoří


Marian Vojtko: držitel ceny Thálie, představitel hlavních rolí v muzikálech Fantom opery, Ples upírů, Dracula, Bídníci, Monte Cristo, Jekyll & Hyde nebo Baron Prášil. Účinkoval také v představeních Muž se železnou maskou, Kleopatra, Tři mušketýři, Čarodějka, Aida, Tarzan, Troja, Polská krev nebo Krysař.

 

Pavel Vítek: vytvořil premiérové role v muzikálech Bídníci, Pomáda, Dracula, Fantom opery, Mamma Mia!, Noc na Karlštejně, Rebelové, Miss Saigon, Cikáni jdou do nebe, Angelika, Tři mušketýři nebo Ples upírů; za roli v Plesu upírů byl nominován na cenu Thálie. Jeho popové hity si zpívají dvě generace příznivců.

 

Jan Kříž: dvojnásobný držitel ceny Thálie, s úspěchem hostoval na německých scénách v hlavní roli muzikálu Ples upírů. V ČR účinkoval v inscenacích Krysař, Pomáda, Rocky, Horečka sobotní noci, Noc na Karlštejně, Děti ráje, Zpívání v dešti, Mefisto, Robin Hood, Atlantida, Divotvorný hrnec nebo Srdcový král. V roce 2022 režíroval velice úspěšný muzikál Biograf láska s hity Hany Zagorové.

 

Michal Bragagnolo: host Národního divadla v Praze (La Traviata, Romeo a Julie, Z mrtvého domu, Billy Budd, Julietta, Chytračka a Měsíc, Nabucco, Láska ke třem pomerančům) a sólista muzikálů Fantom opery, Ples upírů, Bídníci nebo Balada pro banditu. V Hudebním divadle Karlín zpíval v inscenaci Veselá vdova. V Plzni účinkuje v operetě Netopýr a v operách Dalibor a Candide. V Ústí nad Labem v Čardášové princezně a Mamzell Nitouche, v Liberci v Donu Giovannim a v Čardášové princezně a v Jihočeském divadle v opeře roku Mefisto.


MULTILINK: https://4tenori.lnk.to/PribehPR

Připojené video